Wysyłając potwierdzenie spotkania do kandydata z systemu eRecruiter, możesz również wybrać, kto jeszcze oprócz kandydata otrzyma informacje o umówionym spotkaniu. Możesz to być Ty lub inni użytkownicy systemu. Wysyłając im takie powiadomienie, dostaną oni wiadomość e-mail:

W zaproszeniu mają możliwość zaakceptowania terminu, widzą podgląd kalendarza i podstawowe informacje o spotkaniu. Dodatkowo mają możliwość zapoznania się z Kartą Kandydata.

Jednorazowe hasło dostępu do Karty Kandydata

Po kliknięciu w odnośnik z imieniem i nazwiskiem kandydata, użytkownikowi otworzy się ekran do wpisania hasła. Jest to obowiązkowy krok, którego nie da się wyłączyć. W przypadku otwierania Karty Kandydata z poziomu zaproszenia, zawsze będzie trzeba wpisać jednorazowe hasło.

Po chwili w skrzynce odbiorczej użytkownika pojawi się e-mail z hasłem:

Hasło jest jednorazowe. Po zamknięciu przeglądarki i ponownym otwarciu linku, konieczne będzie wpisanie nowego hasła, które będzie w następnej wiadomości e-mail.

Widok Karty Kandydata z poziomu potwierdzenia spotkania

Po wpisaniu hasła, użytkownikowi pojawia się podgląd Karty Kandydata.

Nie jest to standardowy widok. Użytkownik nie ma możliwości oceny aplikacji kandydata (kciuków do góry i dołu), informacja o wysyłce i przejrzeniu takiej aplikacji nie będzie również widoczna w eRecruiter.

Uwaga! Wyjątkiem jest sytuacja, gdy użytkownik dostał już wcześniej Kartę danego Kandydata. Wtedy będzie miał możliwość nadania oceny/edycji swojej oceny.

Oprócz podglądu CV, użytkownik ma również dostęp do odpowiedzi na pytania z formularza aplikacyjnego (bez odpowiedzi o oczekiwania finansowe). W trzeciej zakładce zobaczy dodane wcześniej notatki ogólne oraz może dodać swoją notatkę, która będzie widoczna w systemie eRecruiter.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?