System eRecruiter pokaże Ci, jaki jest status działań, które wykonali managerowie zaangażowani w proces rekrutacji, do których wysłano karty kandydatów. Pomoże również w przypomnieniu o niewykonanych zadaniach.

Jak sprawdzić podsumowanie działań managerów?

Na początek wyróżnij rekrutację, by widzieć ją na stronie startowej systemu. O tym, jak wyróżnić rekrutację, przeczytasz tutaj.
Gdy rekrutacja jest już wyróżniona, zobaczysz ją na stronie startowej. Pod podstawowymi danymi zobaczysz pole "Wysłane karty kandydatów". 

Po kliknięciu rozwinie się lista wszystkich managerów, do których zostały przesłane karty oraz następujące informacje:

  • ile kart wysłano

  • ilu  nie oceniono/nie obejrzano

  • ile zaakceptowano

  • ile odrzucono

  • za ile wygaśnie managerowi dostęp do przesłanych kart

Gdy klikniesz na jakąkolwiek z ikon, zostaniesz przeniesiony do przefiltrowanej listy aplikacji w konkretnej rekrutacji. Możesz sprawdzić, których konkretnie kandydatów dany manager zaakceptował, czy odrzucił.

Jak wysłać przypomnienie o nieocenionych kartach kandydatów?

Oprócz opisanych powyżej informacji, obok każdego podsumowania działań managerów pojawi się przycisk, dzięki któremu możesz wysłać przypomnienie o nieocenionych kartach kandydatów.

Klikając ten przycisk, zobaczysz alert informujący Cię, że managerowie otrzymują automatycznie przypomnienie w każdy poniedziałek.

Jeżeli wybierzesz opcję "Wyślij mimo to", zobaczysz listę nieocenionych aplikacji, którą ponownie wyślesz do managera. Po kliknięciu "Wyślij", wiadomość zostanie przesłana, a manager dostanie przypomnienie.

Po wysyłce kart, pozostały czas dostępu do danych dla danego managera nie odnawia się. Oznacza to, że gdy np. manager miał jeszcze 2 dni do wygaśnięcia kart, nadal zostaje mu 2 dni.

Czy można wysłać ponownie karty kandydata, do których dostęp wygasł?

Tak, z poziomu strony startowej możesz wysłać również takie karty, do których dostęp managerowi już wygasł. Pojawi się wtedy informacja, że karty wygasły, a tekst w przycisku zmieni się na "Wyślij ponownie nieocenione". 

Po wysyłce tej wiadomości, dostęp do kart wznawia się automatycznie, a czas do wygaśnięcia liczy się od zera.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?