Przejdź do głównej zawartości

Powiadomienia w eRecruiter

Dowiedz się, jakie powiadomienia są dostępne w systemie eRecruiter i kiedy są wysyłane.

Napisane przez Klaudia

W eRecruiter możesz zdecydować, gdzie chcesz otrzymywać powiadomienia: w systemie, wiadomości e-mail lub aplikacji mobilnej. Preferencje dotyczące powiadomień możesz samodzielnie skonfigurować w Ustawieniach systemu, w zakładce Powiadomienia.

Niektóre powiadomienia są wysyłane automatycznie i nie można ich wyłączyć. Informację o tym znajdziesz przy opisie danego powiadomienia.

Powiadomienia o notatkach

Powiadomienia dotyczą wyłącznie notatek ogólnych i są wysyłane, jeśli użytkownik ma je włączone w swoich ustawieniach.

Powiadomienie otrzymasz, gdy członek zespołu rekrutacyjnego doda nową notatkę ogólną na profilu kandydata. Członkiem zespołu jest osoba dodana do rekrutacji w zakładce Zespół.

Podczas dodawania notatki można wyłączyć powiadomienie dla pozostałych członków zespołu. W tym celu zaznacz opcję „Nie wysyłaj zespołowi powiadomienia o tej notatce”.

Powiadomienia - Ocena Aplikacji w Koncie Biznes

Powiadomienia związane z oceną aplikacji różnią się w zależności od tego, czy korzystasz ze standardowego konta w eRecruiter, czy z Konta Biznes.

Perspektywa rekrutera

Dotyczy osób z rolą: Administrator, Rekruter, Rekruter Mini, Użytkownik, Użytkownik Plus lub Mini.

Jeśli użytkownik biznesowy doda notatkę lub ocenę do kandydata udostępnionego mu do oceny, osoba, która udostępniła tego kandydata, otrzyma odpowiednie powiadomienie.

Dodanie notatki:

Dodanie oceny:

Perspektywa Użytkownika Biznesowego

Nowe aplikacje do oceny

Tę wiadomość odbiorca otrzyma za każdym razem, gdy ktoś wyśle mu jedną lub więcej aplikacji do oceny kciukiem w górę/dół (poza sytuacją, gdy ponownie wyśle się te same aplikacje z danej rekrutacji). Po kliknięciu w przycisk "Oceń aplikacje", odbiorca przejdzie do strony logowania do Konta Biznes i wyświetli przesłane aplikacje. Jeśli bierze udział w kilku procesach rekrutacyjnych, to dla każdego z nich otrzyma osobą wiadomość.

Powiadomienie o nowych notatkach

Gdy użytkownik systemu (np. rekruter) doda notatkę ogólną przy kandydacie, użytkownik biznes otrzyma wiadomość e-mail z powiadomieniem. Aby uniknąć nadmiaru wiadomości, powiadomienie jest wysyłane z opóźnieniem ok. 50 minut. Jeśli w tym czasie dodano kilka notatek (w ramach jednej lub wielu rekrutacji), otrzyma jedną, zbiorczą wiadomość e-mail.

Powiadomień związanych z notatkami dodawanymi podczas oceny aplikacji nie można wyłączyć.

Przypomnienie o nieocenionych kandydatach

W wiadomości widoczna jest lista rekrutacji, w których znajdują się nieocenione aplikacje. Po kliknięciu "Oceń aplikacje" system przekieruje bezpośrednio do Konta Biznes do nieocenionych kandydatów. Aby uniknąć nadmiaru wiadomości, powiadomienie wysyłane jest raz w tygodniu, w poniedziałek ok. godz. 8:00.

Przypomnienie jest automatyczne i nie można go wyłączyć.
​

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?